Суд в Харкові пом’якшив Нелі Штепі запобіжний захід

Фото: Укринформ

6 липня Орджонікідзевський районний суд м.Харкова відмовився продовжувати запобіжний захід у вигляді часткового (нічного) домашнього арешту для колишньої очільниці Слов’янська, обвинуваченій в посяганні на територіальну цілісність і незалежність України Нелі Штепи.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу.

Про продовження нічного арешту клопотала прокуратура, розповів адвокат Штепи Олександр Тананакін. Але суд не задовольнив прохання сторони обвинувачення і відпустив обвинувачену під особисте зобов’язання.

“Нічний домашній арешт Нелі Штепи завершився 29 травня, тому сьогодні суд обрав для обвинуваченої черговий запобіжний захід: особисте зобов’язання. Її головний обов’язок – з’являтися до суду за першою вимоглю, утримуватися від спілкування зі свідками звинувачення, які ще не допитані, і повідомляти про зміну місця проживання або роботи “, – зазначив Тананакін.

На суді також відбувся допит свідка звинувачення, який розповів, що не був учасником подій 2014 року в Слов’янську.

“Свідок також зазначив, що Штепа доводиться йому племінницею, і він не розуміє, як його включили в список свідків звинувачення”, – додав Тананакін.

За його словами, чергове засідання суду призначене на 21 липня, на 11:30.

Як повідомляв Харків Times 1 квітня Орджонікідзевський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді часткового (нічного) домашнього арешт для колишньої очільниці Слов’янська Нелі Штепи.

Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які призвели до загибелі людей) і ч.1 ст.258-3 КК (створення терористичної групи чи організації). У 2017 випустили – закінчився термін запобіжного заходу. За цей час у справі Штепи п’ять разів міняли колегії суддів та самі суди.

У січні 2020 року екс-мер Слов’янська Неля Штепа отримала компенсацію 3600 євро, яку за рішенням Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) їй повинна був виплатити держава Україна.

9 лютого 2021 року в Орджонікідзевському райсуді, де вдруге почали слухати справу, Штепі вчергове зачитали обвинувальний акт.